Pühadetervitus

Pühadetervitus

718

Head Läänemaa Jahindusklubi liikmed, head Läänemaa jahimehed.

Peagi saabub Jõulurahu meie metsadesse ning saab ümber üks jahimeestele ja kogu ühiskonnale keeruline aasta. On traditsiooniline aeg teha kokkuvõtteid sellest, kuidas on läinud ja tuleb teha uusi plaane algavaks aastaks.

Keeruline aeg ei ole jätnud puudutamata kedagi meist: ei meie perekondi, jahisõpru, jahindust ja kogu ühiskonda. Paljud on kaotanud töö, paljud ärid on suletud, turism on olematu. Viimane puudutab ka otseselt jahimajandust. Kuid jahinduses on ka muid probleeme, mis ei ole põhjustatud vaid ohtlikust viirusest. Järjest enam sekkub loodushoidu ja looduses tasakaalu hoidjate ehk jahimeeste tegemistesse jõude, kellel puudub loodusega isiklik side. Need arengud on toimunud juba aastaid igal pool maailmas. Kuigi peame ennast metsarahvaks, oleks lühinägelik arvata, et see meid ei puuduta. Seepärast oleme nii jahimeestena kui looduse tasakaalu hoidjatena kohustatud üha rohkem selgitama ühiskonnale jahinduse vajalikkust. Selgitama ulukite populatsioonide reguleerimise vajalikkust, et vastu seista arengutele, mis soovivad meie eluslooduse tasakaalust välja viia. Koostöö, ühes helistikus mängimine, koos tegemine ja ühiste arusaamade kujundamine on ka meie klubi põhiline idee. Koos suudame oma mõtted nähtavaks teha.

Läänemaa jahindusklubile on see olnud tegus aasta. Üle pika aja on Läänemaal avatud taas jahilaske tiir, on peetud kärajaid kõigi Läänemaa jahiseltside esindajatega. Läänemaa JK ajalukku jääb aasta 2020 kui aasta, mil klubi liikmete arv hakkas taas kasvama. See on kohalikule jahindusele positiivne sõnum.

Head jahimehed.

Sellel aastal tulevad pühad veidi teistmoodi. Olgem mõistvad, kohtume oma sõprade ja lähedastega rohkem värskes õhus. Hoolime üksteise tervisest. Sellega sobib kokku hästi üks retk loodusesse, külastamaks meie „koostööpartnereid“ kuuse all ja söödaplatsidel. Viigem neile head ja paremat.

Soovime kõigile Läänemaa jahimeestele ilusaid pühi, meeleolukat vana aasta lõppu ja õnnestumisi uuel aastal!

Läänemaa Jahindusklubi

Endrik Raun
Juhatuse esimees

JAGA