Olustveres saab õppida lihatoodete valmistamist

Olustveres saab õppida lihatoodete valmistamist

1786
Foto: Flickr

Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis (OTMK) on sessioonõppes ehk kaugõppes võimalik õppida lihatoodete valmistamist.

Õpe sobib inimestele, kes juba töötavad või soovivad asuda tööle lihakäitlemise valdkonnas, tegelevad loomakasvatusega ning tahavad väärindada koduses ettevõttes enda kasvatatud looma- või linnuliha. Samuti võivad õppima tulla need, kes tunnevad vajadust end sel alal täiendada.

Õpe hõlmab algtöötlemist, värske liha käitlemist ning erinevate lihatoodete valmistamist. Lisaks lihatoodete valmistamisele õpitakse toiduohutust, majandust ja seadusandlust.

Õppevorm on mittestatsionaarne ning toimub tsüklitena pooleteise õppeaasta jooksul. Mittestatsionaarse õppe all mõeldakse seda, et lisaks kooli õpingutele tuleb õppijal pooleteise aasta jooksul teha 13 nädalat praktikat lihakäitlemise ettevõttes. Kokku saadakse kolme päevaste tsüklitena ning õpe on väga praktiline. Õppetöö graafikuga (lühend Ls1) saab tutvuda SIIN.

Õppima asumisel keskhariduse nõuet ei ole ning õpe on tasuta. Võimalus on õppima asuda ka põhihariduseta inimestel, sel juhul eeldatakse töötamise kogemust õpitaval erialal.

Kodulehel saab esitada avalduse sisseastumiseks ning küsimuste korral võiv helistada OTMK lihareiala õpetajale Eve Klettenbergile, tel 5664 7569.