Rakveres toimub lihafoorum

Rakveres toimub lihafoorum

1902
Foto: Flickr

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab 6. novembril Rakvere Aqva Konverentsikeskuses lihafoorumi.

Oodatud on kõik lihasektori esindajad: põllumehed, loomakasvatajad, tööstuste esindajad, jahimehed jt sektoriga seotud ettevõtjad ning huvilised.

Foorumil osalemine on tasuta.

NB! Lihafoorumil osalemiseks on vajalik eelnev registreerimine, mida palume teha esimesel võimalusel või kuni 30. oktoobrini SIIN.

Registreerimisvormid on avatud ka www.pikk.ee (vt sündmuste kalender).

LIHAFOORUM 2018 – PÄEVAKAVA

Moderaator: Marko Kass

09:30 – 10:00     Registreerumine ja tervituskohv
10:00 – 10:10     Foorumi avamine – Anu Hellenurme, EPKK nõukogu liige, lihatoimkonna juhataja

I Sessioon         Lihasektori konkurentsivõime

10:10 – 10:30     Lihasektori tarneahela üldine toimimine – Maaeluministeeriumi esindaja
10:30 – 11:00     Läänemere riikide lihasektori konkurentsivõime – Csaba Jantsik, LUKE (Soome loodusressursside jätkusuutliku majandamise ja biomajanduse arendamise keskus)
11:00 – 11:15     Sektori arengukava tutvustus – Ants-Hannes Viira, Eesti Maaülikool
11:15 – 11:45     Lihagiid – Rootsi ja Soome kogemus – Stella Höynälänmaa, Soome WWF (Maailma Looduse Fond) ja Anna Richert Rootsi WWF (videoesitlus, vahendab Silja Kana, Eestimaa Looduse Fond)
11:45 – 12:00     Küsimused/vastused/arutelu
12:00 – 13:00     LÕUNA

II Sessioon        Mikroobide antibiootikumiresistentsus – uue ajastu katk

13:00 – 13:20     Mikroobide antibiootikumiresistentsuse olemus ja poliitikameetmete raamistik – Martin Minjajev, Maaeluministeerium
13:20 – 13:40     Antibiootikumid, inimene ja loom – Tanel Tenson, Tartu Ülikool
13:40 – 14:00     Antibiootikumide kasutamine loomakasvatuses (Eesti näite varal) – Birgit Aasmäe, Eesti Maaülikool
14:00 – 14:20     Küsimused/vastused/arutelu
14:20 – 14:45     KOHVIPAUS

III Sessioon      Ulukiliha

14:45 – 15:10     Eesti ulukitest jahimehe pilgu läbi ja kiskjad meie metsades – Tõnis Korts, Eesti Jahimeeste Selts
15:10 – 15:30     Lihatöötlemine ja turustamine – mida pakub ülikool lihakäitlejale – Kristi Kerner, Eesti Maaülikool
15:30 – 16:00     Küsimused/vastused/arutelu

Foorumi kokkuvõte ja lõpetamine

Lisainfo: EPKK juhatuse liige Tiina Saron, tiina.saron@epkk.ee, tel 51 31 535