Toiduajakiri Oma Maitse uuris jahimeestelt ulukiroogade kohta

Toiduajakiri Oma Maitse uuris jahimeestelt ulukiroogade kohta

186
Kohtumisel osalesid vasakult: Kaido Toom, Kaupo Toom, Tõnis Korts, Rimon Kaplan ja Margit Arndt-Kalju. Foto: EJS

6. oktoobril kohtusid EJSis jahimehed ajakirja Oma Maitse esindajaga.

”Ajakiri Oma Maitse soovis kohtuda jahimeestega eesmärgiga uurida ulukilihast valmistatud roogade kohta. Kutsusime selleks vestlusringi mõned jahimeestest harrastuskokad,” ütles EJSi tegevjuht Tõnis Korts.

Kohtumisel osalesid Margit Arndt-Kalju, Tõnis Korts, Kaido Toom, Kaupo Toom ja Rimon Kaplan.

Ajakirjanik uuris mida kütitakse, kuidas esmatöödeldakse ja kuidas jõuab ulukilihast roog lauale. Samuti missuguseid hõrgutisi sellest valmistatakse. Iga osaleja rääkis oma kogemustest ja tutvustas oma retsepte.

Kohapeal pakkus Tõnis Korts smooritud hirve süda ja enda valmistatud hirvemaksapasteeti. Kohtumine kestis planeeritust kaks korda kauem ja oli osapooltele väga huvitav.

Loodame, et ulukiliha tutvustamine ajakirja kaudu annab ühiskonnale positiivset infot nii ulukite, jahinduse kui jahimeeste kohta.