PRESSITEADE: Jahimehed on huvitatud ekraanilt kadunud hundi leidmisest

Pärnumaal GPS kaeluse külge saanud hunt. Foto: Marko Kübarsepp

Täna, 19. juunil jõudis Eesti Jahimeste Seltsi (EJS) info Pärnumaal GPS kaelusega varustatud hundi signaali katkemisest. Mis on selle põhjuseks, ei ole hetkel teada. Ühe võimaliku variandina nimetas riigikogu liige salaküttimist.

„Suhtume väga tõsiselt riigikogu liikme esitatud väitesse, küll aga on hetkel ennatlik kedagi, sh jahimehi, süüdistada,” ütles EJSi tegevjuht Tõnis Korts. „Kui kahtlus peaks osutuma tõeks, on tegu jahieetika raske rikkumisega, mille seaduskuulekad jahimehed ühemõtteliselt hukka mõistavad,” lisas ta. „Küll aga oleme väga huvitatud kadunud hundi saatuse kindlaks tegemisest ja valmis selle nimel igakülgseks koostööks riigiasutuste jt organisatsioonidega,” kommenteeris tegevjuht. „EJS kogub seltsisiseseselt infot ja kutsume üles ka kõiki, kes omavad teavet, mis võivad selle hundi saatuse kindlaks tegemiseni viia, seda asjaomastele riigiasutusele edastama,” andis Korts teada.

Keskkonnaagentuurist jõudis 19. juunil avalikkuseni teave, et hundi kaelarihm lõpetas signaali andmise umbes nädal tagasi. EJS on konsulteerinud nii Keskkonnaagentuuri kui kohalike jahimeestega, kes täna signaali katkemiskohta ja selle ümbruskonda läbi otsivad.

Eesti Jahimeeste Selts on jahimeeste katuseorganisatsioon, kes ühendab üle 90% Eesti organiseerunud jahimeestest. EJS toetub oma tegemistes kaasaegse ning teaduspõhise jahinduse põhimõtetele, mis järgib eesti jahinduse head tava.

EJSi tegevjuht