PRESSITEADE: Eestis toimuvad Euroopa jahilaskespordi meistrivõistlused

Foto: EJSL

28‒30. juunil korraldab Eesti Jahispordi Liit (EJSL) Männiku jahilasketiirus ja Kaitseliidu Männiku lasketiirus Euroopa meistrivõistlused kombineeritud jahipraktilises laskmises.

„Eesti Jahispordi Liidu juhatus otsustas pärast Eesti meistrivõistlusi määrata ka Eesti koondise esindajad, kes meistritiitli nimel võistlema hakkavad,” selgitas EJSLi tegevjuht Triin Roostfeldt. „Eesti jahilaskureid on võistlustules päris palju ning põhjusega on see ala eestlaste seas populaarne,” selgitas Roostfeldt ja lisas, et varasemal kahel aastal on naiste arvestuses Euroopa meistritiitli koju toonud laskesportlane Aili Popp.

Eesti meeskonda pääsesid Tauno Tamm, Tauri Tamm, Rivo Poltimäe, Igor Homin, Kristo Lipp ja Kalvi Viidas. Võistlustulle on oodata kokku u 200 jahilaskurit 15 riigist. Euroopa meistrivõistlused toimuvad kolmel päeval ning lasketiirud on avatud ka huvilistele ja pealtvaatajatele. Viimati võõrustati Euroopa jahilaskureid Eestis 2012. aastal, mil Euroopa parimatele samuti meistritiitlid kaela riputati.

„Tänavusel jahiohutuse aastal on jahispordi liidu sündmus kindlasti olulise tähtsusega nii jahinduse ringkonnas kui jahisportlaste seas,” kommenteeris Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) tegevjuht Tõnis Korts. „Eesti koondisesse kuuluvad ka jahimehed, kes pakuvad kindlasti tihedat konkurentsi ka Euroopa tasemel,” lisas ta.

Täpsema info leiab võistluse kodulehelt.

Eesti Jahispordi Liit on spordiorganisatsioon, mis kuulub rahvusvahelisse laskeorganisatsiooni  FITASC ning tegeleb ja arendab Eesti jahislaskmist kui spordiala hõlmates erinevaid jahipraktilisi laskeharjutusi (v.a olümpiaalad kaar- ja kaevikrada) ning korraldab ja osaleb erinevatel võistlustel. Liidu peamine eesmärk on jahilaskespordi arendamise, sportliku taseme tõstmise ja sportimiseks soodsate tingimuste loomise kaudu jahilaskespordi kandepinna laiendamine ning sportlike eluviiside propageerimine Eestis.

TAUST:
Kombineeritud jahipraktiline laskevõistlus hõlmab endas haavli- ja kuulilaskmise harjutusi, kus haavlipüssist lastakse lendavaid savimärke ning vintrelvast seisvaid paberist ulukisiluette ning jooksvat metskuldi siluetti.

Kombineeritud jahipraktiline harjutus on väljatöötatud selleks, et panna proovile laskurite oskused nii lendavate kui seisvate sihtmärkide, nii haavli- kui vintrelvaharjutuste laskmises. Savimärkide laskmine toimub lihtsustatud kaevikrajal ja lihtsustatud compaki rajal. Ulukisiluette lastakse vintrelvast kuulilasketiirus 100 m kauguselt seisvatele pabermärkidele ning 50 m kauguselt jooksva metskuldi siluetile.

Lisainfo: Triin Roostfeldt, EJSLi tegevjuht, info@ejsl.ee, tel 5333 3391
Tõnis Korts, EJSi tegevjuht, tonis.korts@ejs.ee, tel 511 8673