PRESSITEADE: Eesti jahimeeste kokkutulek saab poole sajandi vanuseks

2017. aasta kokkutuleku avaparaad. Foto: Taavi Möller

6.‒8. juulil kogunevad Eesti jahimehed Pärnumaal Pärlseljal, et pidada jahimeeste kokkutulekut „100 Pärnus“. Eesti 100. sünniaastal täitub esimesest kokkutulekust juba 50 aastat.

„Viis aastakümmet järjepidavat kokkutulekute korraldamist on märk eelkõige eesti jahimeeste jätkusuutlikkusest,“ ütles Eesti Jahimeeste Seltsi (EJS) tegevjuht ning kokkutuleku üks korraldaja Tõnis Korts. „Kokkutuleku koolitustelt kogutakse teadmisi ja võistluste käigus pannakse proovile erialased oskused, mis näitavad eelkõige eesti kõrget jahikultuuri,“ selgitas Korts ja lisas, et „juubeliaastal tulevad sellest osa saama ka nii Euroopa riikide kui Brüsseli peakontori esindajad“.

1968. aastal pandi alus kokkutulekute traditsioonile Kohtla-Järvel Toila-Oru pargis. 50 aastat on erinevais Eesti paigus traditsiooni jätkatud samas formaadis. Sündmus baseerub kolmel osal: jahinduslikud võistlused, koolitused ja meelelahutus. Jahimehed võtavad mõõtu 10 võistlusel. Lisaks tehakse mitmeid harivaid ja praktilisi koolitusi, toimub jahisarveansambli plaadiesitlus, jahikoerte demonstratsioon, jahiajalooline näitus jpm põnevat. Kogu sündmuse info leiab siit.

„Kauni rannaalaga Pärnumaa on suvise kokkutuleku jaoks parim paik,“ tõdes sündmuse paikkondlik koordinaator Pärnumaa Jahimeeste Liidu tegevjuht Eero Nõmm. „Jahimeeste kokkutulek on tänaseks kujunenud suureks perefestivaliks, kuhu tullakse lemmikloomade, laste ja kaaslastega“, selgitas Nõmm ja lisas, et „neile mõeldes korraldame ka põnevaid töötubasid ning lastealal huvitavaid tegevusi“.

7 põhjust miks tulla kokkutulekule?

• Võimalus jahimeestel erialaseid oskusi proovile panna;
  • saab õppida ja kogeda uut;
  • kaubatänava minimess annab infot jahindusturul toimuvast ning võimaldab kohtuda vahetult kaupmeeste jt teenusepakkujatega;
  • saab veeta kvaliteetaega looduslähedases paigas pereliikmete ja sõpradega;
  • hea aeg suhelda teiste jahimeeste ja loodussõpradega. Kokkutulekul saadakse kord aastas kokku, et kogemusi ja teavet vahetada;
  • võimalus kuulata välisjahimeeste nõuandeid ning vahetada kogemusi;
  • võimalus uurida ekspertidelt jahikoerte kohta käivat värsket infot.

Jahimeeste kokkutulek on lisatud ka EV100 programmi. Ajakava on leitav siit.

Eesti Jahimeeste Selts
tegevjuht