2018. aasta loetumad lood jahinduses

2018. aasta loetumad lood jahinduses

1739
Pilt on illustratiivne. Foto: Flickr

Eesti Jahimeeste Selts tegi ülevaate läinud aasta kõige loetumatest lugudest. 

Vaieldamatult on mullu enim vastukaja tekitanud hunt, kes valiti eesti rahvusloomaks. Huvi tunti muidugi ka jahi statistikast, ebatavalistest nähtustest loomariigis jmt.

1. Jahimehed otsivad Eesti rahvuslooma – 41 008 vaatamist

Eesti Jahimeeste Selts soovis teada jahimeeste arvamust, kes oleks meie imetajatest sobivaim kandidaat Eesti rahvuslooma tiitlile.

2. Jahimehed paluvad abi salaküttide leidmisel37 089 vaatamist

Lääne-Virumaal, Tidriku külas, Ranna jahindusühistu jahimaadel kütiti ajavahemikul 3.–6.märts kaks põtra – lehm ja pull. Jahimehed palusid abi põtrade salaküttija leidmisel!

3. Põdralihast leiti silmatorkav parasiit21 229 vaatamist

 Tartu jahimeestele jäi põdraliha töötlemisel silma ebatavaline leid. Et selle päritolu kindlaks teha uuriti lähemalt Tartu Ülikooli teadurilt Epp Moksilt.

4. Lapsed langesid Poolas hundirünnaku ohvriks8535 vaatamist

26. juunil ründas hunt Poola kaguosas Bieszczady lähedases külas lapsi.

5. Hundid murdsid Pärnu lähistel veel ühe õuekoera6884 vaatamist

2. märtsi varahommikul murdsid hundid Vaskräämal ühe talu õues põlvekõrguse koera, tarisid surmatud looma maja eest vaevalt paarikümne meetri kaugusele ja asusid saagi kallale.

6. Jahimehed sooviksid küttida kärntõves hunte lubatust rohkem6582 vaatamist

Järvamaa jahindusklubi esimees Mati Hõbemägi ütles Järva Teatajale, et Eesti metsades elutsevate huntide hulgas ulatuslikult möllav kärntõbi teeb jahimehed murelikuks ning nad sooviksid küttida palju rohkem haigeid hunte, kui see on võimalik praeguste keskkonnaagentuuri antud lubadega.

7. Läänemaa on endiselt huntidega hädas6222 vaatamist

Viimasel ajal on tulnud korduvaid teateid, et Läänemaal on nähtud asulates hunte ning möödunud nädalavahetusel puresid võsavillemid Noarootsis Pürksi küla keskel valgustatud peatänava ääres koera.

8. Lõppenud jahihooajal kütiti Eestis 101 hunti6103 vaatamist

Eelmisel hundijahi hooajal kütiti kokku 101 hunti lubatud 112-st. Lisaks kütiti kahjustuste vältimiseks 3 hunti eriloaga väljaspool jahiaega.

9. PILTUUDIS: hunt ja põder soolakus5652 vaatamist

Harjumaal Ääsmael nägi 24. mai varahommikul jahimeeste rajakaamerast huvitavat vaatepilti, kus soolakus kohtusid põder ja hunt.

10. Karu jäeti teele surema5576 vaatamist

Juunis leiti Harjumaalt maantee äärest karu, kes sai autolt löögi ning jäeti teele surema.